Administrator Jesús Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zauważyłem istną bitwe o to, które z powyższych multi jest lepsze! Tutaj więc tworzę temat, tak jak przystało na forum- nie w statusach, które po jakimś czasie i tak znikną. PS. Proszę zachować kulturę wypowiedzi KuniK lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CocoJumbo Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 taka dyskusja nie ma sensu, jeden woli sampa i tyle, drugi woli mta i nic się nie zmieni. doggBOT lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Jesús Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 taka dyskusja nie ma sensu, jeden woli sampa i tyle, drugi woli mta i nic się nie zmieni. Ma jednak sens, skoro w statusy pękają od komentarzy, które nie mieszczą się w linijkach. MTA daje to, SAMP daje to- co wolicie, poznajmy opinie graczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twinzy Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Świetny temat, w końcu mogę wypowiedzieć się swobodnie. Jestem graczem SA;MP od 2007 roku, gdzie zaczynałem na DM'ach dopiero po roku przeszedłem na Role Play. Prawda jest taka ze ta platforma jest mało rozwinięta, gracze twierdzą ze skrypterzy po prostu nie wykorzystują możliwości - nie ma już żadnych. Na MTA masz miliony rzeczy, które można zmienić - skiny, pojazdy, budynki, bronie, interfejsy, animacje i setki rzeczy więcej natomiast robiąc to na SA;MP nie wszystko zrobimy a dodatkowo, będzie większe obciążenie. Nie będę się rozpisywał jak TUTAJ macie wszystko porównane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3sh Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Moze same funkcje sa-mp nie sa zadawalajace ale taki skrypter moze sobie naposac launcher i odpowiednie pluginy - nie bede rozpisywal tego bardziej jak to ma dzialac, kazdy ma swoje pomysly i swoje plany na te platforme . Samp jest ubogi ale pluginy do niego moga byc duzo lepsze. To jest tylko moje zdanie w mta nie musisz sobie pracy dokladac ale w samp mozna jak komi sie chce Pisane z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevilGaming Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 SAMP i MTA za bardzo nic nie łączy tylko to, że jest potrzebna gra Grand Theft Auto San Andreas tylko to bo wszystko inne (skrypty itd.) w tych wersjach MultiPlayer są różne i dla jednego lepsze jest MTA da drugiego SAMP ale te MultiPlayer różnią się od siebie, więc nie ma co się kłócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeSteQ Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Ja od zawsze preferuje SAMP, według mnie jest lepiej "zbudowany" i bardziej "intuicyjny" niż MTA jednak MTA ma więcej możliwości ale każdy wybiera to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soplica Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Wolę MTA, gdyż platforma daje więcej możliwości. Sa-MP ma częstsze crashe wg mnie i nie pozwala na wiele pawnerom. W MTA ponadto jest więcej smaczków jak grafika: shadery itp. W sa-mp jedyne co moim zdaniem jest na plus, że jest bardziej popularny. Nie trzeba pobierać paczki plików po wejściu na serwer. Działa dobrze na słabszych kompach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CocoJumbo Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 w sampie nie macie synchronizacji, gdy np. chce się spitować auto przy pościgu to w kosmos wywala auto wykonujące manewr a uciekający dalej jedzie zadowolony MTA zdecydownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winekxd Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 w MTA pawnerzy mają znacznie więcej możliwości a wy jak myślicie? Mają więcej czy mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Jesús Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 w sampie nie macie synchronizacji, gdy np. chce się spitować auto przy pościgu to w kosmos wywala auto wykonujące manewr a uciekający dalej jedzie zadowolony MTA zdecydownie To już chyba kwestia łącza internetowego. Nigdy nie byłem świadkiem takiego zdarzenia. Winek w MTA to pawnerzy mają raczej mniejsze szanse ze względu na fakt, że tam jest lua, choć pewnie dla programisty taki czy taki język to nie bariera- kwestia pomysłu jak rozwiązać daną myśl (skrypt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CocoJumbo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 To już chyba kwestia łącza internetowego. Nigdy nie byłem świadkiem takiego zdarzenia. gram sobie na cops & robbers i tam takie sytuacje mam codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybaczebko Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 W sampa gram od 2001 roku chyba. Wiec do tej platformy to już bardziej sentyment lecz jeżeli samp nie będzie wspierany i tak dobrze rozbudowywany jak MTA to niestety nadejdzie jego koniec. MTA daje wiele więcej możliwości do stworzenia niesamowitych serwerów jak i systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojciec pio Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Odkąd miałem komputer siedziałem przy sampie, dziś pozostało mi MTA i innowacja rozgrywki. Choć modding i starą szkołe też lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oker Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 prawie niczym sie to nie różni przecież xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firana Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Samp ma z pewnością wiele wad, ale opiszę te jego zalety, których będące w ofensywie MTA nie ma, a są dla mnie najważniejsze, bo wpływają na estetykę rozgrywki. MTA odpala się długo, ekran wydaje mi się być bardziej skoncentrowany na postaci, która porusza się chyba sztywniej (co do końca prawdą nie jest, chodzi mi bardziej o poczucie). Chat jest za mały, w jednej wiadomości możemy wstawić mniej treści co na twitterze (a już tam konieczność pisania skrótowych wiadomości jest normalką). Jeśli chodzi o role play to ułożenie rozbudowanej narracji ociera się o katorgę rodem chińskich tortur. Na sampie możemy zbudować ładne, zbliżone do realnych, interiory. Na MTA natomiast developer musi zrezygnować z kilku oryginalnych modeli ze świata gry, aby zrobić zaledwie kilka modeli ścian z absurdalnie niewielką liczbą dostępnych tekstur. Wszystkie więc interiory zrobione są szablonowo, a częściej można po prostu przyznać że są brzydkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 mta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluur Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Na MTA bardzo prosto wszystko się robi od strony technicznej (prostota i dobre rozwiązania w lua) w porównaniu do SAMPa gdzie chociażby trzeba kombinować z AntyCheatem bo co chwile coś nowego tworzą żeby przeszkadzać serwerom.Co do rozgrywki, multum możliwości skryptowych jednak żaden Polski serwer nie wykorzystał potencjału chociaż w 60% tej modyfikacji do GTA.Tak jak pisał Firana, też mam takie dziwne poczucie w grze że jest sztywno bardzo. Dodatkowo intefejsy denerwują, w SAMP robi się wszystko szybko (np poruszanie klawiszami po okienkach). MTA ma wsparcie serwerowych shaderów i innych zasobów widocznych dla kazdego gracza - wielki plus, jednak na samp możemy to bez problemu zainstalować i jest tego o wiele wiele więcej. Też mnie denerwuje w MTA ten ekran wybierania serwera itd, niepotrzebne to moim zdaniem i można to uproscić tak jak w SAMP. KuniK lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efektowski Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 W sumie to każdy ma swoje zdanie i tak dalej... Oczywiście SAMP jest dobry, lecz MTA jest lepszy gdyż tam jest więcej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiloX Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ja jestem za MTA, łatwe skryptowanie (sam skryptuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREAQ Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 MTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warszawiak Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Niestety w ostatnim czasie SAMP został wygryziony przez MTA, co doskonale, można zobaczyć nawet po liczbie graczy oraz liczbie serwerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyzu Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Osobiście wolę SAMPA chodź w ostatnim czasie został zaniedbany dosyć mocno KuniK lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allerek Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 MTA jest widocznie o wiele bardziej rozbudowane, latwiejsze pisanie skryptow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejwi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 SAMP ze względu na to, że tam się w sumie wszystko zaczeło i bardziej potrafie PAWNO MTA ze względu na możliwości 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi