Skocz do zawartości

[ARCH]Commerce Roleplay | commerce-rp.pl

commerce-rp.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kSsIxfH.png

Cześć, chciałbym wam przedstawić Commerce Roleplay, a jest to świeżo powstający projekt na scenie roleplay platformy San Andreas Mulitplayer. Knapek czyli ja osoba pisząca do was dzisiaj z konta commerce-rp, opiera swoje doświadczenie na długoletniej rozgrywce na serwerach, które niegdyś tworzyły kolebkę polskiej sceny. Fakt, faktem czasy się zmieniają, a graczy ubywa i każdy powstający serwer, który ma stać się innowacyjny upada po nie całym miesiącu/dwóch nawet nie doczekując startu. 

Po upadku serwera Captiva, ciągle rozmyślałem o utworzeniu projektu, który skupił by tych graczy ponownie, ponieważ grało się tam dość przyzwoicie, jednak ciągle coś było ważniejsze od tego. Obecnie z nie wielkim zasobem 3 osób staramy się poszerzać kręgi administracyjne o kolejnych członków. Co niestety w tym czasokresie nie jest łatwe, gdyż większość zagnieździła się na znanych serwerach czy też po prostu rzuciła karierę roleplay'u.

Na obecnej scenie nie warto wspominać o innowacyjności, bo takowa kończy się jedynie na czymś, co gdzieś już kiedyś wystąpiło. Opieranie się na schematach dla nas jest idealną drogą do rozwoju serwera, dlatego też nasza wizja będzie opierać się głownie na doświadczeniach. Ale nie bójcie się nie zabraknie nam również weny, aby dalej polepszać rozgrywkę czy to od strony technicznej czy merytorycznej. 

Zastanawiając się nad sensem tego tematu postanowiłem pokrótce zarysować wam, że takowy projekt w ogóle powstaje, a twierdząc też, że najlepszym i tak naprawdę ostatnim źródłem informacji o projektach Roleplay jest to o to forum udostępniam tutaj ten temat.

Nie mogę na pewno zapomnieć o skrypcie gry, z jakim będziecie mieli do czynienia muszę przedstawić, że gamemode jest ciągle rozwijany i pojawiają się w nim to ciągle nowe funkcje, które na pewno poprawią rozgrywkę. A przykładowymi są:

• Istnieje możliwość zezłomowania pojazdu za średnią wartość obliczaną na podstawie algorytmu,
  • funkcjonuje skrypt pożarów, który może być wywołany komendą lub losowo przez system,
  • można ustawiać dowolnie godzinie w interiorze lub wyczyścić cały interior z obiektów za pomocą paru kliknięć,
  • każdy może dowolnie ustawić broń na skinie, jak zwykły obiekt przyczepialny,
  • na serwerze ujrzycie strefy z flagami - każda organizacja będzie mogła zbudować nowe obiekty na swojej dzielnicy bez potrzeby proszenia administracji o wstawienie obiektów,

Obecnie nie będę się więcej rozpisywał, ponieważ jest to zapowiedź strikte forum, a nie serwera gry, o którym wspomnę innym razem. 

Zapraszamy do polubienia naszego fanpage oraz w przyszłości odwiedzania forum.

Dla osób zainteresowanych współpracą przewiduje kontakt po przez fanpage. ;)

Kiedy dokładniej forum ruszy? Ogólnie to pożyjemy zobaczymy jak to będzie, życzę powodzenia! ;)

Obstawiam, że w niedziele.

Eee, kolejny raz jakiś serwer na skrypcie Captivy.

Nawet wygladu forum prawie nie ruszyliscie...

Wygląd forum ma tyle wspólnego z Captivą jak nie wiem co. Jedyne co pozostało to tło w dodatku w szarym kolorze a reszta nie pochodzi z Captivy. 

No i zapomniałeś o pasku menu, było gf, był honest, był hrv nadszedł czas na ms i captive... Mowa o skryptach na których powstają aktualne serwery. :D

Pasek menu, ma tylko i wyłącznie takie samo położenie. Czyli mam powiedzieć że każde forum które ma taki pasek menu podpierdolilo go z Captiva. A to akurat prawda skrypty zawsze będą się powtarzać.

no to je wymieńcie? chyba logiczne, że na serwer czeka się lepiej z informacjami kto go tworzy. zawsze mnie smieszyla taka tajemniczośćXD

Nie jest to tajemniczość ale po prostu siebie wymieniłem wyżej w pierwszym poście. A o reszcie to kojarzony z szeroko rozumianą sceną jest Ukanio.

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...