Firana Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Przygotowania były całkiem długie, za to wojna trwała dosłownie chwilę... Jeżeli kogoś interesują piękne, wielostronicowe opowieści o długich wojnach, które składają się z wielu interesujących historii pojedynczych bohaterów - ten artykuł nie jest dla takich osób. Dzisiaj opowiem o pierwszym od dawna interesującym show polskiego Role Play'u. Bohaterami byli MySantos i LS-Stories. Z pewnością dobrze wiecie do czego zmierzam, a nie wydaje mi się, że muszę Wam z trudem opowiadać co maluje się na mojej twarzy kiedy piszę ten artykuł - uśmiech wzbogacony zmarszczkami pełni uznania, podziwu, spowodowany najbardziej interesującym spektaklem jaki ostatnio udało mi się oglądać (raz jeszcze powtórzę). Możecie sobie wyobrazić, bo wielu z Was obserwowało to samo - miazga! MySantos drugiego grudnia chwali się, że odwiedziło ich 101 osób. Znudzony sytuacją stwierdziłem w osobistym towarzystwie starych użytkowników, że mamy do czynienia z wielką klapą spowodowaną odejściem ludzi od Role Play'u i nikt sobie z tym nie poradzi. Chwilę później ekipa LS-Stories wrzuca wątek z informacją o tym, że nie chce im się dłużej czekać i wystartują szybciej - w niedzielę 2 grudnia osiągnęli liczbę niemal 350 graczy w grze. Kiedy tylko przejdzie mi napięcie mięśni twarzy, mam nadzieję że z donate'ów na ten serwis uda mi się wykonać botoks choć części oznak tego widowiska. Zachęcam do komentowania i śledzenia "Firan" w mirko-redakcji na roleplay.net.pl. Jeśli znacie jakieś interesujące plotki - piszcie do mnie koniecznie. Miłej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Jesús Opublikowano 7 Grudnia 2018 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Blurek ma dobre zaplecze graczy + nieskalaną opinię to daje mu przewagę. I teraz przytoczyć teksty z 2010 roku "Scena RolePlay upada" - by wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Co do LS - STORIES, o godzinie 16 mieli taki sam wynik co Net4game, można? Można, wystarczy wszystko utrzymać. Sons lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sons Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ja też uważam, że nadal można mieć nawet 300 graczy, mimo że trochę scena roleplay podupadła, ale to jest naturalnym czynnikiem - mam tu na myśli tego, że z SAMP'a powoli odchodzą starzy gracze bo albo mają dzieci, zawarli małżeństwa lub inne powody, ale mimo tego to nadal gra na nim sporo graczy. Wiadomo, że polska scena roleplay różni się od zagranicznej i jest trochę inne community, ale nawet tam czy tutaj można zrobić fajnego gamemode'a, nawet który jest oparty na godfatherze - jak to jest w przypadku zagranicznych. Co prawda można tak powiedzieć, że /scena Role Play upada/ zwłaszcza teraz bo każdy widzi, że te nowe projekty co powstają upadają, te co są, mają swoje myślenie, w wielu problemach jest ekipa, kolesiostwo, zbyt przesadne regulaminy - dużo czynników się na to składa, dlatego ten spadek graczy jest, ale na przykładzie lski co ją zamknęli z powodu nawet takiej jak FCK na każdym kroku przez co grało 50 osób, ponownie ją otworzyli za jakiś czas i trochę rzeczy poprawili, myślenie jest bardziej zdrowo rozsądkowe co daje wynik nawet ponad 200 graczy - można, wszystko można. Na koniec dodam tyle, aby było graczy jak kiedyś lub nawet 200 - 300 to musi się składać wiele czynników mianowicie; dobrą solidną ekipę, być bezstronny, nie dopuszczać do czegoś takiego jak kolesiostwo lub stawiać kogoś równych i równiejszych, opinia właściciela, zdrowy rozsądek, normalne regulaminy/regulacje, takie rzeczy, które naprawdę nie było widać na scenie roleplay czy unikalny gamemode, nie mówie, że nie można takiego serwera postawić na godfatherze, wziąć pare rzeczy albo go połączyć jak to jest zresztą widziane na zagranicznych projektach, ale się wyróżniają na tle innych. Nie przecze, że nawet opierając się na msce, edytując wiele rzeczy, dodać sporo swoich albo brać kilka rzeczy z mski nie można zrobić fajnego projektu, ale nie jestem za czymś takim, żeby wziąć całego gamemode'a i na nim grać, chociaż na takich również można grać, ale z mojego doświadczenia wiem, że i to nawet nie chodzi, że to jest czyiś gamemode, a to że albo na nim są bugi, regulaminy/nastawienie gorsze niż np. na jakimś x gamemode czy właśnie ekipa. Wiele czynników można jeszcze wymienić składających się na to jak w tych czasach mieć fajny serwerek, na którym będzie grało naprawdę sporo osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi