Skocz do zawartości


Zdjęcie

Licencja TS3, jak to jest z non-profit?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 VeSteQ

VeSteQ
  • Uzytkownik forum
  • 75 postów

Napisano 01 sierpień 2016 - 22:49

Jak to jest z tą licencją non-profit TS3? tylko dla serwerów prywatnych? dla "kumpli", "gildii" czy można korzystać np. pod forum, serwerem gier?


Jeśli jesteś zainteresowany funkcją Moderatora i masz powyżej 50 postów napisz do mnie na PW!

#2 Admin

Admin
  • Administrator
  • 671 postów

Napisano 01 sierpień 2016 - 23:08

Centrum-RP posiadało licencję non-profit na 512 slotów. Otrzymaliśmy ją bez większego wysiłku- musięliśmy jedynie wyeliminować działalność.. nie wiem jak to napisać (xd) non comemrcial po prostu. Możesz otworzyć serwer ten zarówno dla klanu, gildi jak także dla społeczności swojego forum. Nawet tworząc stronę z RSSami przyznają Tobie licencję a na nim będziesz miał ludzi z każdego zakątka polski. Ale tak jak napisałem wyżej nie można nic sprzedawać (np kanały) i prowadzić komercji na stronie (typu: sprzedaż koszulek), ponieważ TS wychodzi z założenia że dają licencję bezinteresownie ludziom, których nie stać na zakup licencji i nie dla komercji (czyli np wykupowania kanałów itd).


- nazw wyświetlanych/loginów nie zmieniamy na życzenie klienta,
- nazwę wyświetlaną mogą zmienić jedynie rangi: REDAKTOR, MODERATOR, MANAGER, PREMIUM,

- daj się zauważyć, WYKUP REKLAMĘ w naszym serwisie.


#3 Winekxd

Winekxd
  • Uzytkownik forum
  • 190 postów

Napisano 01 sierpień 2016 - 23:19

Aż tak łatwo nie jest zdobyć licencję NPL, sam kiedyś takową posiadałem jednakże wiele osób nie otrzymało jej. Jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu TeamSpeak oferował jedynie kilka licencji tygodniowo.



#4 Admin

Admin
  • Administrator
  • 671 postów

Napisano 01 sierpień 2016 - 23:44

Aż tak łatwo nie jest zdobyć licencję NPL, sam kiedyś takową posiadałem jednakże wiele osób nie otrzymało jej. Jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu TeamSpeak oferował jedynie kilka licencji tygodniowo.

Było nas 3 osoby, które w tym samym czasie składaliśmy licencję o NLP, w tym jedna osoba dla dwóch różnych serwisów. Jeśli strony są czyste od commercialu i wszystko jest jak należy licencję wysyłają w kolejnej wiadomości. Z odmową spotkałem się w momencie, gdy zapomniałem dla ich konta wyłączyć reklam XD


- nazw wyświetlanych/loginów nie zmieniamy na życzenie klienta,
- nazwę wyświetlaną mogą zmienić jedynie rangi: REDAKTOR, MODERATOR, MANAGER, PREMIUM,

- daj się zauważyć, WYKUP REKLAMĘ w naszym serwisie.


#5 VeSteQ

VeSteQ
  • Uzytkownik forum
  • 75 postów

Napisano 02 sierpień 2016 - 16:50

Było nas 3 osoby, które w tym samym czasie składaliśmy licencję o NLP, w tym jedna osoba dla dwóch różnych serwisów. Jeśli strony są czyste od commercialu i wszystko jest jak należy licencję wysyłają w kolejnej wiadomości. Z odmową spotkałem się w momencie, gdy zapomniałem dla ich konta wyłączyć reklam XD

czyli żeby zaakceptowali licencje trzeba posiadać założone jakieś forum etc?


Jeśli jesteś zainteresowany funkcją Moderatora i masz powyżej 50 postów napisz do mnie na PW!

#6 Winekxd

Winekxd
  • Uzytkownik forum
  • 190 postów

Napisano 02 sierpień 2016 - 19:03

Tak, musisz również dopilnować żeby  nie było żadnych płatnych funkcji, jak np. Reklama :) 



#7 Admin

Admin
  • Administrator
  • 671 postów

Napisano 02 sierpień 2016 - 19:41

Wystarczy, ze zalozysz strone w htmlu,dodasz tam jakas zakladki, a zamiast tresci dasz tresci z RSSa to wystarczy. Byle wskazywalo to na spolecznosc: jakas grupa ludzi, klan itd.

- nazw wyświetlanych/loginów nie zmieniamy na życzenie klienta,
- nazwę wyświetlaną mogą zmienić jedynie rangi: REDAKTOR, MODERATOR, MANAGER, PREMIUM,

- daj się zauważyć, WYKUP REKLAMĘ w naszym serwisie.


#8 VeSteQ

VeSteQ
  • Uzytkownik forum
  • 75 postów

Napisano 02 sierpień 2016 - 22:58

Dzięki za wypowiedzi, bardzo pomocne :3


Jeśli jesteś zainteresowany funkcją Moderatora i masz powyżej 50 postów napisz do mnie na PW!

#9 Admin

Admin
  • Administrator
  • 671 postów

Napisano 31 sierpień 2016 - 01:17

news--1472602615-U1.png

sorry, nie miałem gdzie tego przetestować :D


- nazw wyświetlanych/loginów nie zmieniamy na życzenie klienta,
- nazwę wyświetlaną mogą zmienić jedynie rangi: REDAKTOR, MODERATOR, MANAGER, PREMIUM,

- daj się zauważyć, WYKUP REKLAMĘ w naszym serwisie.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników